Olika sätt att finna produkter för import

Alternativen för dig som ska importera produkter

När du har bestämt dig för att import och försäljning på nätet via webbutik eller försäljning via fysisk butik är din grej, så står du inför en rad olika alternativ. Det som det talas om här är de alternativ du har för att finna dina produkter. Du vill ha bra kvalitet, ett bra pris, säkra leveranser samt verkligen veta att du finner allt du kan finna i ett främmande land. Kommer detta då innebära att du måste vara den som besöker detta land personligen? Nej, så behöver det inte vara men detta kommer naturligtvis att vara en fördel. Hur du än väljer att göra så är inget fel, bara du väljer att använda dig av något av de tre alternativ som ges i denna artikel.

Import – Det bästa är det personliga besöket

När du ska säkerställa att du finner det du söker och verkligen vill importera en produkt som motsvarar dina förväntningar. Ja, då finns det inget bättre än att själv utföra en resa till det eller de länder du ska importera från. Här kan du då besöka de olika producenter av produkter du fått nys om, och på detta sätt få den viktiga personliga kontakten med tillverkaren av dina produkter. Här kan du då på egen hand få en känsla av säkerhet och tillit, vilket du aldrig kan få i samma utsträckning om du väljer att gå en annan väg rörande din import. Med detta alternativ träffar du personligen alla inblandade, känner på produkten samt kan ställa alla de frågor du anser vara relevanta innan importen sker.

Importera med hjälp av en agent

Något som blivit mycket populärt för många som bosätter sig i ett annat land, är att vara den som jobbar mot kunder i det land de kommer ifrån. Detta för att de kan språket och har goda kunskaper om vad som kan passa för folket i det landet. I och med det kommer du som ska importera produkter från ett land, vara den som anlitar en agent för detta. Här kommer du då att få en mellanhand du antingen betalar för dennes jobb, eller som tar ett visst procentuellt tillägg på dina produkter när du importerar. Detta sätt är förhållandevis säkert och tillförlitligt. Det som händer är dock ofta att du hamnar i en situation där du egentligen betalar för mycket för själva processen att importera.

Utför din import från hemmet

Det sista och naturligtvis minst tillförlitliga valet rörande ett företag som vill importera produkter från ett annat land, är att utföra detta via magasin, e-post och per telefon. Här kommer du enbart att vara den som blint får lita på vad du hör en tillverkare eller exportör säga om de produkter du ska importera. Dock kan detta fungera bra om du är den som först kontrollerar de produkter du ska importera. I det fallet handlar det helt enkelt om att skriva bra kontrakt som skyddar dig, samt att i första hand beställa provexemplar. Om du utför arbetet på det sättet kommer detta att ge dig en större kontroll och säkerhet i din verksamhet.